dilluns, 11 de maig del 2015

Comentari a la pel•lícula "Luter"

1_ A partir de la pel·lícula comenta el significat (què critica i què reivindica) de les següents frases de Martí Luter ("La captivitat babilònica de l'Església"): 

"Hi ha tants ordes, tants rictus, tantes sectes, tantes professions, tantes diligències, tantes tasques en que avui s'ocupen els cristians, que s'obliden de llur baptisme, i no hi ha ningú que s'arribi a recordar (...) que va ser batejat o què assolí amb el seu baptisme" 

 "Jo no dubto, per tant, que és absolt dels seus pecats ocults qualsevol individu que se'n confessi espontàniament o que en demani perdó i se n'esmeni en privat davant de qualsevol germà (...) perquè Crist donà a qualsevol fidel el poder d'absoldre, fins i tot, els pecats públics" 

"El matrimoni no té cap suport escripturístic. Com que el matrimoni existeix des del començament del món i continua vigent encara vigent entre els infidels, no hi ha cap raó per considerar-lo un sagrament únicament de l'Església" 

2_ Quina és la diferència entre signe i símbol? Com s'aplica això a la visió dels sagraments segons la visió dels protestants o dels catòlics? 

3_ Quina és la diferència entre venerar i adorar? Com s'aplica això a la visió del culte als sants segons la visió dels protestants o dels catòlics?

 4_ Per què els catòlics no es basen només en l'Escriptura (La Bíblia) i accepten també la Tradició com una manera de manifestar-se de Déu a part de l'Escriptura?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada