dimecres, 6 de maig de 2015

Comentari a "Gran Torino"

Llegeix aquest extracte i la continuació en el link inferior del comentari dominical del blog "La Homilia del Marc" (Marc Vilarassau sj, el mateix que el post "Dols, malaltia i fe") titulat "Ell ha disparat primer"

HOMILIA DG-PQ-B06 (1 Jn 4,7-10)

Per un dia, comentaré l'epístola en comptes de l'evangeli, i és que avui la primera carta de Joan ens diu que «no som nosaltres qui ens hem avançat a estimar Déu; ell ha estat el primer d'estimar-nos.» Dit d'una altra manera, en el nostre duel particular amb Déu, ha estat ell el primer en disparar. I això ho canvia tot.

M'ha vingut al cap aquella escena de «Gran Torino» on Walt Kowalski es planta davant la casa dels "japos" dolents que amenacen la vida dels seus bons veïns vietnamites, decidit a acabar amb el problema per la via ràpida.

Breu: el vell Kowalski s'està davant la casa, amb mirada amenaçant, però sense cap arma a les mans. Els dolents se'l miren a través dels espiells de les seves armes d'assalt. Els cinc "japos" el tenen encanonat esperant el més lleu senyal d'amenaça per disparar.

Kowalski, treu una cigarreta de la butxaca i els fa vacil·lar: «un poco nerviosos, ¿verdad?...¿Teneis fuego? ¿No? ... Yo sí tengo fuego... Ave María, llena eres de gracia...» Aleshores, fica la mà a la butxaca interior de la jaqueta i fa aquell gest brusc del pistoler que vol desenfundar. Pim, pam, pum, tra, traaaaa, tra...

El nostre heroi, cosit a trets, queda estès al terra amb els braços en forma de creu. La càmara fixa en un primer pla la mà que s'havia dut a la butxaca, suposadament, per agafar la pistola. La mà inerta s'obre lentament i deixa a la vista allò que realment havia anat a buscar, el seu encenedor "zippo" de vell combatent retirat. Volia obrir foc, però no l'han deixat. (segueix llegint el post del blog La Homilia el Marc)

Preguntes a respondre:
  • Ara que has vist la pel·lícula, què li diries al Marc Vilarassau si haguèssis de deixar-li un comentari al seu blog?
  • Què et diu (quina reflexió fas) aquesta pel·lícula "sobre la vida i la mort"?
  • Què et diu (quina reflexió fas) aquesta pel·lícula sobre els conceptes "redempció" i "salvació"?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada