dimecres, 17 de desembre del 2014

Marx & Molins

Després d'haver visionat el capítol de "El convidat" on l'Albert Om entrevista a la Victòria Molins, referent al tema que estem tractant (l'humanisme ateu, el marxisme), respon a les següents preguntes:



  • En què s'assemblen i diferencien els conceptes d'alienació en Feuerbach i Marx?
  • Quina podria ser la crítica de Marx a Victòria Molins? Estaria Marx d'acord amb ella quan diu que elles (la seva comunitat religiosa) practiquen el comunisme?
  • Diu el llibre dels Fets dels Apòstols (un dels llibres del NT) que entre els primers cristians "Tots els creients vivien units i tot ho tenien al servei de tots; venien les propietats i els béns per distribuir els diners de la venda segons les necessitats de cadascú" (Ac 2, 44-45). La felicitat per als primers cristians consistia doncs en satisfer les necessitats materials (justifica la resposta)? On radica la felicitat evangèlica?
  • Quina creus que seria la resposta de Victòria Molins al pensament ateu i materialista de Karl Marx?
  • Victòria Molins diu que la seva segona conversió (a favor dels pobres) va ser a Nicaragua, on va descobrir la "teologia de l'alliberament". Busca informació i explica què és la teologia de l'alliberament i posa'n tres representants. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada